Massage/koppning

Jag har under mer än tolv års tid utvecklat en massagemetod som bygger på en kombination av österländska och västerländska tekniker. Massagen inleds med stora, mjuka rörelser samt glidkoppningsmassage för att gradvis värma upp musklerna och få hela kroppen att slappna av. Först när musklerna är ordentligt uppvärmda börjar jag med mer djupgående tekniker och lite hårdare massage. Massagen är alltigenom behaglig och avkopplande, de djupgående teknikerna upplevs aldrig som smärtsamma då muskulaturen först blir ordentligt genomknådad och uppmjukad. Effekten förstärks ytterligare genom att muskulaturen behandlas med  värmelampa under hela massagen.

Glidkoppning innebär att man masserar ryggen med en siliconkoppa. Inuti koppan bildas ett undertryck som suger upp muskulatur och bindväv. När koppan förs fram och tillbaka över ryggen ökar blod- och lymfcirkulationen på ett betydligt effektivare sätt än vad som är möjligt att åstadkomma med enbart massage. En ökad lymfcirkulation innebär att  slaggprodukter, gifter och överflödig vätska drivs ut ur kroppen. Man uppnår också en djup bindvävsmassage, vilket påverkar det vegetativa nervsystemet så att man blir lugn och harmonisk.

Man kan också suga fast glaskoppor på särskilt spända/smärtande områden, för att ytterligare öka cirkulationen och mjuka upp muskulaturen. Kopporna får då verka ca 10 minuter medan jag masserar andra delar av kroppen under tiden

Massagen kan även kombineras med öronakupunktur eller Acunova beroende på önskemål och behov. Vid mycket stelhet eller värk är det bra att inleda behandlingen med Acunova. Öronakupunktur är mycket effektivt mot bl.a. stress, nervositet och sömnproblem och kan ges för att ytterligare förstärka den avslappnande effekten av massagen. Nålarna får verka i örat under tiden massagebehandlingen pågår.